Човешкото тяло притежава много тайни. И вярваме, че повечето от тях все

...
Човешкото тяло притежава много тайни. И вярваме, че повечето от тях все
Коментари Харесай

12 факта, които разкриват колко специално може да бъде тялото ви

Човешкото тяло притежава много тайни. И имаме вяра, че множеството от тях към момента не са обяснени или даже открити. За благополучие светът на актуалната медицина съумя да откри отговори на някои сложни въпроси и споделя своите открития с нас.

Представяме ви 12 необикновени обстоятелството за тялото ви, за които може би даже не сте се замисляли.

12. Един човек може да нахрани милион комари.

 Човешкото тяло има задоволително кръв, с цел да нахрани 1,2 — 1,8 милиона комари. Един комар изпива към 0,003 мл. кръв за едно захапване, затова ще е нужна цяла войска от дребни кръвопийци, с цел да изсмучат цялата кръв на човек.

11. Мъжките гърди могат да създават мляко.

 Всички хора, без значение от пола, имат млечни жлези, млечни канали и зърна. Мъжките зърна могат да бъдат подтиквани да създават мляко. Това може да се случи и поради хормонален дисбаланс, породен от сериозен стрес.

10. Една жена е в положение да роди над 40 деца.

 © depositphotos.com

Поради генетичния си генезис някои дами са способни да раждат и отглеждат няколко десетки деца. Официалният връх се държи от рускиня, за която се твърди, че е родила 69 деца през 18-ти век.

9. Окосмяването по лицето е най-бързо растящата коса по тялото ви.

Ако в миналото попитате мъжкото население за това, те ще се съгласят, че би трябвало да се „ изправят пред този факт “ всеки ден, когато би трябвало да се бръснат. Вероятно е добре, че много жени намират брадати момчета за привлекателни, нали?

8. Женските пръстови отпечатъци се различават 99% от мъжките.

 Женската кожа отделя два пъти повече аминокиселини от мъжката и ги разпределя по пръстите по друг метод. Ето за какво учените могат просто да погледнат пръстов отпечатък, за да схванат пола на човек.

7. Начинът, по който хващаме ръцете си, ни споделя кое е водещото ни мозъчно полукълбо.

Десен пръст от горната страна значи, че дясното полукълбо е преобладаващо. Левият пръст от горната страна потвърждава, че лявото полукълбо е по-активно в тялото ви. Дясното полукълбо е отговорно за страстите и въображението. Лявото полукълбо е отговорно за аналитичното и логическото мислене.
1% от хората биха сложили пръстите си паралелно един на различен. Тези хора се назовават ​​амбидекстри. Учените допускат, че за хората амбидекстри няма преобладаващо мозъчно полукълбо. В този случай и двете са еднообразно развити.

6. Течността, която изтича от носа ви, може да е от мозъка ви.

Течността, която изтича през носа ви, може да е мозъчната ви течност. Мозъчната течност се намира към мозъка ви и се задържа от специална мембрана. Понякога може да изтече през носа ви в малки количества като бистра течност.

5. Вие сте по-уникални, в сравнение с в действителност си мислите.

Вие сте безусловно неповторими и освен когато става въпрос за пръстовите ви отпечатъци. Формата на ухото ви също е неповторима. Езикът също има уникална форма и текстура. За разлика от нашите пръстови отпечатъци, този „ модел “ в никакъв случай не се трансформира.

4. Жените живеят по-дълго.

© unknown user / reddit

Женската имунна система се оправя по-добре както с вътрешни, по този начин и с външни закани, а клетките й остаряват по-бавно, като по този метод работят по-ефективно. Ето за какво дамите доживяват до напреднала възраст по-често и боледуват по-рядко от мъжете.

3. Женското сърце бие по-бързо.

© pixabay.com

Канадски учени разкриха, че женското сърце работи по-бързо, с към 1,7 — 2,3 часа преди мъжкото. Бие общо с към 10 удара повече в минута.

2. Вашият черен дроб има над 500 функции.

 © Depositphotos.com

Точно като работливи пчелички — нашите черни дробове вършат всичко от пречистване на кръвта, разграждане и асимилиране на мазнини, до преправяне на холестерол и някои витамини и още един куп неща!

1. Хората лъжат по-убедително, когато би трябвало да отидат до тоалетната.

 Хората с пълен пикочен мехур лъжат по-убедително. Силното предпочитание да отиде до тоалетната кара човек да се концентрира върху самоконтрола и затова лъжата става по-убедителна. Освен това те се пробват да избягват всевъзможни спомагателни придвижвания.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР